* Velden met een sterretje moeten ingevuld worden

     

    Nieuw bij Fysiomobilae: Fascia Integratie Therapie

    Nieuw bij Fysiomobilae: Fascia Integratie Therapie

    Nieuw bij Fysiomobilae: Fascia Integratie Therapie

    De FIT (Fascia Integratie Therapie) – methode is een nieuwe vorm van fysiotherapie welke erkend is door het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie en het Keurmerk Fysiotherapie.

    Wat is Fascia?
    U bent zich er waarschijnlijk wel van bewust dat uw lichaam bestaat uit botten, spieren en organen. Maar wist u dat bindweefselvliezen (fascia) alles met elkaar verbindt? Fascia is één groot 3-dimensionaal elastisch bindweefsel netwerk in het lichaam dat loopt van top tot teen, van huid tot in het bot. De fascia zorgt ervoor dat uw lichaam bij elkaar wordt gehouden en alles op de juiste plek blijft.

    Maar minstens zo belangrijk is dat er tussen deze vliezen een vloeibare gel zit die er voor zorgt dat spieren soepel langs elkaar kunnen. Het fasciasysteem zorgt dus zowel voor stabiliteit, wrijvingsloos bewegen en veerkracht. Hiermee speelt het een zeer belangrijke rol bij uw gezondheid en mobiliteit.

    Fascia gerelateerde klachten ontstaan door te veel in dezelfde houding zitten, een ongeluk, operatie of overbelasting van de spieren. Maar ook stress, slechte voeding & hydratatie, te weinig bewegen of niet genoeg variatie in de bewegingen spelen een belangrijke rol bij het ontstaan van klachten. Deze uiten zich als een beperking in de bewegingsvrijheid, stijfheid, ontstekingen, pijn of verharding van de fascia.

    Triggerpoints, verklevingen of ontstekingen veroorzaken op zichzelf geen pijn, ze geven wel signalen af die door de zenuwen naar de hersenen worden geleid. Pijn ontstaat pas in het brein en het is aan de hersenen in welke mate deze signalen als pijn worden ervaren of niet. Daarin is de gevoeligheid van het zenuwstelsel van groot belang en die gevoeligheid kan wisselen van moment tot moment.

    Een behandeling bestaat altijd uit een combinatie van een specifiek onderzoek (vaak van het totale lichaam), gevolgd door behandeling waarbij fasciastructuren opgerekt, bewogen en gemasseerd worden. Soms wordt daarbij gebruik gemaakt van specifieke instrumenten, om de fascie los te maken. Tevens worden er oefeningen gegeven om de verkregen beweeglijkheid te behouden.

    Een fasciatherapeut bekijkt u van top tot teen, en door uw lichaam en geest als één geheel te onderzoeken wordt de oorsprong van uw klacht opgespoord. Dit zorgt voor volledige oplossing of verminderingen van uw klacht, zodat u makkelijker en zonder pijn beweegt.

    Geen reactie's

    Geef een reactie