Update 3-4: Hoe gaan wij om met het Corona Virus - Fysiomobilae
3382
post-template-default,single,single-post,postid-3382,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
 

Update 3-4: Hoe gaan wij om met het Corona Virus

Update 3-4: Hoe gaan wij om met het Corona Virus

Update 3-4:

Tijdens de persconferentie op 31 maart is bekend geworden dat de maatregelen zijn verlengd tot 28 april. Dit geldt ook voor onze praktijk.

Concreet betekent dit voor u:

 • Wij kunnen u op dit moment behandelen op afstand door middel van videobellen en telefonische consulten. Zowel voor bestaande als voor nieuwe patiënten
 • Het faciliteren van oefenstof om uw revalidatie/behandeling zo goed mogelijk te begeleiden in de komende periode door middel van oefenschema’s en oefenfilmpjes
 • Middels videobellen het onderzoeken van uw thuiswerkplek
 • In uitzonderlijke gevallen kunnen we u ook op de praktijk behandelen na overleg met de huisarts of specialist. Hiervoor dient er bepaald te worden dat begeleiding in de praktijk noodzakelijk is door de arts/specialist. Alleen als u geen van de symptomen heeft die zijn afgegeven door het RIVM mogen wij u met inachtneming van de 1.5 meter regel begeleiden. Ook hierbij zal dus de voorkeur uitgaan naar begeleiding op afstand middels beeldbellen/telefonisch consult
 •  
  Wij betreuren het verlengen van de maatregelen maar dragen graag bij aan het onder controle krijgen van dit virus zoals ingezet door de overheid.
  Wij zullen met alle patiënten die bij ons in behandeling zijn persoonlijk contact opnemen om de verdere begeleidingsmogelijkheden te bespreken . Wij gaan met ons team ons uiterste best voor u doen om u in deze moeilijke tijd op een passende manier te begeleiden op afstand.

  We houden contact…

  Team FysioMobilae

  Update 24-3:

  Beste Cliënten van FysioMobilae,

  Zoals velen van jullie wellicht hebben vernomen in de persconferentie van het kabinet van 23-03-2020 zijn de maatregelen rondom het corona virus verder aangescherpt.

  Zoals gemeld heeft deze aanscherping nu ook gevolgen voor de paramedische beroepen waaronder ook de fysiotherapie valt. Vanavond is bekend geworden dat toegankelijkheid van de fysiotherapie verder is aangescherpt.

  Concreet betekent dit het volgende:
  – Wij kunnen u alleen nog op afstand behandelen en begeleiden middels beeldbellen, telefonische consulten en het faciliteren van oefenstof om uw revalidatie/behandeling zo goed mogelijk te begeleiden in de komende periode.
  – In uitzonderlijke gevallen kunnen we u ook op de praktijk behandelen na overleg met de huisarts of specialist. Hiervoor dient er bepaald te worden dat begeleiding in de praktijk noodzakelijk is door de arts/specialist. Alleen als u geen van de symptomen heeft die zijn afgegeven door het RIVM mogen wij u met inachtneming van de 1.5 meter regel begeleiden. Ook hierbij zal dus de voorkeur uitgaan naar begeleiding op afstand middels beeldbellen/telefonisch consult.
  – Heeft u symptomen van de corona dan kunnen wij op dit moment niet hands on behandelen (direct patiënten contact). Hiervoor moet een praktijk voldoen aan vergaande veiligheidseisen. We kunnen u wel op afstand voorzien van adviezen middels beeldbellen/telefonische consult.

  Wij betreuren het besluit maar dragen graag bij aan het onder controle krijgen van dit virus zoals ingezet door de overheid.

  Wij zullen met alle cliënten die bij ons in behandeling zijn persoonlijk contact opnemen om de verdere begeleidingsmogelijkheden te bespreken . Wij gaan met ons team ons uiterste best voor u doen om u in deze moeilijke tijd op een passende manier te begeleiden op afstand.

  We houden contact…

  Team FysioMobilae

  Update 23-3 20.30:

  Naar aanleiding van nieuwe maatregelen vanuit de overheid en vanuit onze beroepsgroep is Fysiomobilae met ingang van Dinsdag 24-3 08.00 gesloten voor face to face behandelingen behalve voor spoedgevallen.

  Voor al uw vragen en of problemen kunt u bij ons uiteraard nog wel terecht via de telefoon, e-mail en beeldbellen.

  Voor spoedgevallen neemt u contact met ons op.

  Morgen volgt op deze pagina meer informatie!

  UPDATE 18-3 12.52:

  • Onze locatie Huis Assendorp is gesloten, onze behandelruimtes en oefenzaal zijn wel toegankelijk. De buitendeur is geopend en vervolgens kunt u aanbellen zodat onze therapeuten de deur voor u kunnen openen.
  • Onze locatie Kontrast in Dalfsen is gesloten, onze behandelruimtes en oefenzaal zijn wel toegankelijk. De behandelingen van Fysiomobilae gaan wel door op deze locatie.
  • Gezondheidscentrum de Trommel is geopend. Op deze locatie worden door de huisartsen in een aparte ruimte mensen gezien met een verdenking van corona. Deze mensen worden in een afgeschermde ruimte behandeld en kunnen niet in contact komen met bezoekers van Fysiomobilae. Het is dus veilig om naar Gezondheidscentrum de Trommel te komen voor een behandeling bij Fysiomobilae.
  • Daarnaast willen we u dringend verzoeken om niet te komen op uw afspraak als u klachten heeft. Neem dan telefonisch of per mail contact met ons op. We kunnen dan een telefonisch consult of een online afspraak inplannen.

  UPDATE 16-3 13.34:

  • Onze locatie On Campus is gesloten, heeft u een afspraak op deze locatie, dan wordt er contact met u opgenomen om de afspraak te verplaatsen.
  • Onze locatie SV Zwolle is gesloten, behandelingen vervallen hier en worden verplaatst naar de Hyacinthstraat 57.
  • Een alternatief voor uw afspraak is een telefonisch consult of een online consult
  • De inloopspreekuren komen op alle locaties te vervallen.
  • De informatie avond Chronische Pijn op 30-3 komt te vervallen
  • De informatie avond in samenwerking met de Loperscompany op 25-3 komt te vervallen.

  UPDATE 15-3 20.04:

   

  Onze praktijk is gewoon geopend! Onze hygiëne en preventieve maatregelen zijn in lijn met de richtlijn van het RIVM. Kom niet naar de praktijk als u koorts heeft, moet hoesten, of verkouden bent. Neem dan contact op om uw afspraak wilt verzetten.

  Tot 6 april gaan de groepstrainingen en de behandelingen van kwetsbare patiënten  niet door. Met u wordt contact opgenomen 

   

  De maatregelen die wij nemen:

  • Wij geven elkaar geen hand meer.
  • Na ieder consult wassen wij onze handen met desinfectie zeep.
  • We nemen extra maatregelen betreffende behandelbanken, apparatuur en deurklinken.

  Wat verwachten wij van u?

  Voor ieders bescherming en veiligheid willen wij u vragen of u, indien u last heeft van koorts, hoesten, benauwdheid en/of verkoudheid klachten u zo vriendelijk zou willen zijn contact met ons op te nemen om uw afspraak te verplaatsen en telefonisch contact op te nemen met uw huisarts, alvorens naar de praktijk te komen.
  Mocht u toch behoefte hebben aan een overleg met een van onze fysiotherapeuten maar kunt u niet komen? Neem dan contact met ons op om een afspraak in de praktijk om te zetten in een consult op afstand. De therapeut kan het consult telefonisch of via e-health houden en advies en of huiswerkoefeningen toesturen.

  Beperk daarnaast uw sociale contacten. Dat betekent: ga niet naar werk of plekken waar veel mensen bij elkaar zijn tot je weer opgeknapt bent. Boodschappen doen en de hond uitlaten kan wel. Een dag (24 uur) nadat de klachten voorbij zijn kun je het normale leven weer oppakken.

  Heb je geen klachten? Dan hoef je niet thuis te blijven.
  Alleen mensen die klachten hebben van verkoudheid, hoesten of koorts, worden geadviseerd om hun sociale contacten te beperken. Heb je wel klachten veroorzaakt door een chronische ziekte of hooikoorts, maar komen deze overeen met de klachten die je altijd hebt, dan is er geen reden om je sociale contacten te beperken. Mocht je hierover twijfelen of komen de klachten niet overeen, blijf dan wel thuis.

  Wij volgen we de ontwikkelingen rondom het Coronavirus op de voet. Wanneer er iets aan de situatie verandert, zullen we opnieuw een update delen. Op deze webpagina van het RIVM is ook de actuele status over het Coronavirus te volgen. Deze pagina wordt up-to-date gehouden.

  Uw Fysiomobilae team.

   

  Geen reactie's

  Geef een reactie