* Velden met een sterretje moeten ingevuld worden

     

    CTS tractie therapie

    Carpaal Tunnel Syndroom (CTS)

    Het Carpaal Tunnel Syndroom, korweg CTS, wordt veroorzaakt door een beklemming van de middelste armzenuw die samen met de pezen van de vingers door een nauwe doorgang van de pols (de carpale tunnel genoemd) lopen. Deze lastige blessure kan door Fysiomobilae nu effectief worden behandeld met tractie therapie met een speciaal tractie apparaat, welke beklemde armzenuwen effectief behandelt. Hiermee kan een operatie worden voorkomen en bereiken we vaak uitstekende resultaten.

    Zwelling van de pezen door overbelasting

    CTS beknelling is een gevolg van een zwelling van de pezen, meestal door overbelasting van de handen. De klachten beginnen met tintelingen in de pols, vooral ’s nachts. Later voelen mensen veel pijn, een doof gevoel en verlies van kracht in duim, wijs- en middelvinger. Zelfs dusdanig dat het vasthouden van een krant of een kopje al teveel kan zijn. Ook autorijden en fietsen wordt moeilijker omdat mensen het stuur niet of nauwelijks kunnen vasthouden. Een lastige en slepende blessure die patiënten chronisch overlast bezorgt.

    Behandeling van Carpaal Tunnel Syndroom met Tractie

    Tot voor kort werd CTS vaak behandeld met een nachtspalk om de pols wat rust te geven en de tintelingen te laten afnemen. Wanneer de spalk niet hielp, werden injecties met ontstekingsremmers (cortisonen) gegeven. Als effect ook dan uitbleef, was een operatie het laatste redmiddel.

    Met een CTS tractieapparaat kan Fysiomobilae zonder een operatie en vrijwel pijnloos hetzelfde resultaat bereiken. Er wordt gebruik gemaakt van een elektrisch apparaat dat via een band om de pols tractie geeft aan de onderarm. De band is bevestigd aan een elektrisch aandrijfmechanisme; deze zorgt voor gecontroleerde tractie van de onderarm, waardoor spieren en banden gaan ontspannen. Door de pols van een patiënt met dit apparaat op te rekken, worden de pezen iets dunner, waardoor de druk op de zenuw vermindert.

    Behandelingen gedurende 5-8 weken, gemiddeld tweemaal per week, laten goede resultaten zien. De kosten worden door de meeste zorgverzekeraars vergoed.

    Voor meer informatie over tractie therapie bij CTS vindt u hier. U kunt ook contact opnemen met ons.