Samen op weg naar herstel . . .

Brug3
 

Wat is...

Webshop

Webshop FysioMobilae. Lees meer...

Zwangerfit in Dalfsen en Zwolle

Zwanger én Fit? Het kan met ZwangerFit®
Lees meer...

Carpaal Tunnel Syndroom

Met CTS Tractie apparaat
beklemde armzenuwen
effectief behandelen

Lees meer...Topsport Overijssel
Blogspot
Twitter

Dry Needling


FysioMobilae Fysiotherapie biedt  in Zwolle en Dalfsen behandelingen aan op basis van Dry Needling. Dit betreft een specialisatie in de fysiotherapie, die zich richt op behandeling van klachten in het houding- en bewegingsapparaat. Met Dry Needling worden spierverhardin-gen ontspannen, door het gericht prikken binnen de spier met een naald. 

Dry needling filmpje

Een spierverharding is een pijnlijke plek in een spier, die naast lokale pijn (op de plek zelf) ook pijn op afstand kan veroorzaken. U kunt de pijn dus op een andere plaats voelen, dan waar de oorzaak van deze pijn wordt vastgesteld. 

Spierverhardingen kunnen zich uiten in pijn ter plekke (met of zonder uitstraling), bewegingsbeperkingen, stijfheid, verminderde spierkracht en pijnklachtend en pijnontwijkend gedrag. Spierverhardingen gaan vaak gepaard met reacties zoals transpireren, duizeligheid, licht in het hoofd, wazig zien, rillerig zijn of koude handen. Vervelende klachten dus, waar u graag vanaf wilt!

Onze behandeling is gericht op het ‘deactiveren’ van de spierverhardingen. Via gericht prikken met een naaldje worden de spierverhardingen losgemaakt. Bestaan de klachten langer, dan zijn er meestal meer spieren bij betrokken. Vaak breiden de klachten zich dan uit naar andere spieren en ook langs de wervelkolom. U krijgt na de behandelingen oefeningen voor thuis om de mobiliteit te onderhouden.

Het inbrengen van het naaldje is in principe pijnloos. Als de spierverharding wordt aangeprikt kan het zijn dat de spier kort aanspant. Dat geeft kortdurend een soort kramp gevoel en kan gepaard met wat lokale pijn en soms ook op afstand. Daarna ontspant de spier zich meestal direct. Het kan ook voorkomen dat u wat gaat transpireren en dat u zich even vermoeid voelt, maar dat herstelt zich snel.

De Dry Needling methode maakt deel uit van de algehele behandeling fysiotherapie of manuele therapie. Indien u aanvullend verzekerd bent vallen ook de kosten voor Dry Needling hieronder.